(+31) 6 546 55 888 info@cinepartner.nl Riouwstraat 73, 3531 CW Utrecht, The Netherlands

DCP maken

Een Digital Cinema Package (DCP) is de wereldwijde standaard voor digitale bioscopen. CinePartner kan een DCP voor je maken en testen zonder veel gedoe. Alles wat je nodig hebt is je film in de hoogst haalbare kwaliteit, een internet verbinding en genoeg schijfruimte aangezien DCP’s vrij groot zijn. Als je dat wenst kunnen we meerdere ondertitels aan de DCP toevoegen zodat je hem over de hele wereld kan distribueren. Ook kunnen wij de bezorging naar de door jou gewenste bioscopen zelfs voor je verzorgen. Normaalgesproken kunnen we een DCP binnen vijf werkdagen aanleveren afhankelijk van de vraag. Als de levertijd afwijkt wordt dit vermeld op het aanmeldformulier (vaak is dit korter dan vijf werkdagen).

Prijzen

Omdat het maken van een DCP niet veel werk is betaal je voornamelijk voor het controleren van de DCP zelf. Een DCP is niet af te spelen met een normale media player en je moet weten waar je op moet letten. In de prijslijst hieronder bieden we tevens studenten prijzen. Als je een startende film maker bent kun je je hier voor aanmelden door enige informatie over je opleiding mee te sturen. De details hierover vindt je in het aanmeldformulier. Als je de film op harddisk of USB stick aanlevert zullen de kosten voor het terugzenden voor jouw rekening zijn.

Prijzen
< 30 min < 60 min > 60 min studenten korting
2D 2K € 2,00/min € 1,50/min € 1,25/min 30%
2D 4K € 2,50/min € 1,75/min € 1,50/min 30%
3D (we kunnen deze nog niet controleren) € 2,00/min € 1,50/min € 1,25/min 20%
Archivering* 1 jaar € 2,00 per minuut 10%
Archivering* 2 jaar € 3,85 per minuut 10%
Archivering* 3 jaar € 5,45 per minuut 10%

*     We kunnen je DCP archiveren. Normaal heb je twee weken de tijd om de DCP van onze server te downloaden waarna de DCP verwijderd wordt. Als je kiest voor een van de archiefopties kun je de DCP gedurende de gekozen periode downloaden. Voor langere perioden vragen we je een opmerking te plaatsen bij je order en ontvang je een offerte. Wanneer je de film op harddisk of USB stick aanlevert is archivering ook mogelijk!

Wat is er mogelijk

Digital Cinema Packages zijn er in een aantal smaken. Wij doen ons best om zo veel mogelijk opties te bieden. In het overzicht hieronder vindt je de mogelijkheden. Als je niet weet waar het over gaat hoef je je geen zorgen te maken, wij zorgen er voor dat de instellingen het best haalbare resultaat opleveren. Als je gewenste specificatie er niet bij staat neem dan contact met ons op en wij kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Aanleveren van film
Bestandstypen Bijna ieder type en codec maar het liefst een *.mov bestand met uncompressed audio en Apple ProRes HQ of een DNxHR of DNxHD bestand
Overdacht Upload het bestand naar ons afgeschermde systeem. Dat is de makkelijkste weg. Wanneer je DCP klaar is kun je hem via downloaden.
Als je een harddisk of USB stick opstuurt houd er dan rekening mee dat er voldoende ruimte vrij moet zijn om ook de DCP bij te plaatsen. (We kunnen een schatting van de grootte geven). Je draagt ook bij in de kosten van het terugsturen ven de harddisk of USB stick.
DCP video opties
DCP types 2D of 3D (we kunnen deze nog niet controleren)
DCP Standaard SMPTE of Interop
encrypted DCP mogelijk
Frame rate 24 fps, 25 fps, 30 fps, 48 fps, 50 fps, 60 fps
Resolutie 2K of 4K
Schaling 1.19, 4:3, Academy, 1.66, 16:9, Flat, Scope, Full Frame
Kleur conversie sRGB, Rec. 601, Rec. 709, P3, Eigen
Filters Motion compensating deinterlacing, Telecine-filter, High-quality 3D gain reduction
DCP ondertitel opties
DCP Ondertitels Meerdere
DCP audio opties
Audio processing geen of mid-side